державні ЗМІ

Верховна Рада прийняла за основу і в цілому проект закону про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ. За відповідне рішення проголосували 260 народних депутатів.

Відповідно до законопроекту, державні органи та органи місцевого самоврядування не можуть бути засновниками або співзасновниками друкованих ЗМІ.

У той же час глава профільного комітету ВР Вікторія Сюмар зазначила, що комітет рекомендує прийняти законопроект з пропозиціями Мін’юсту та викласти окремі статті прикінцевих та перехідних положень в такій редакції: “Офіційні друковані видання, видання Президента України, ВРУ, Кабінету міністрів України, Конституційного суду України , Верховного суду, вищих спеціалізованих судів, центральних органів виконавчої влади, інших держорганів зі спеціальним статусом, які видаються з метою опублікування нормативно-правових актів, рішень та інформації, обов’язковість опублікування якої передбачена законом, при підготовці яких не використовується творча праця журналістів …

Фінансування витрат на підготовку, випуск та розповсюдження офіційних друкованих видань здійснюється за рахунок і в межах коштів, що передбачаються для утримання відповідних центральних органів державної влади“.

Правда України

The post Тепер органи влади не можуть бути засновниками або співзасновниками друкованих ЗМІ appeared first on ПРАВДА УКРАЇНИ.

коментарі читачів: