top-it

BCG представляє десятий щорічний рейтинг 50 найбільш інноваційних компаній – Apple і Google зберегли за собою перше і друге місця відповідно, оскільки надають великого значення технологічним платформ.

При цьому Apple займала перше місце щороку починаючи з 2005, а Google – друге місце щороку починаючи з 2006 р Tesla Motors піднялася з сьомого на третє місце, Microsoft і Samsung замкнули п’ятірку лідерів.

У список інноваторів цього року увійшло 29 компаній із США, 11 з Європи, 10 з Азії, 3 з Китаю і одна з Індії. У рейтингу присутні як технологічні, так і традиційні компанії: як і в першому дослідженні BCG, п’ять із десяти лідерів не працюють у сфері технологій, повідомляється в прес-релізі консалтингової компанії.

Уже вдесяте починаючи з 2004 р BCG опитує більш 1,500 тис. топ-менеджерів з інновацій з різних країн і галузей промисловості, щоб отримати уявлення про стан інновацій в бізнесі.

В основі успіху лідерів рейтингу, як зазначає BCG, лежать наукові дослідження і технології, які набувають все більшого значення в якості факторів розвитку інновацій, оскільки сприяють розробці нових продуктових пропозицій і дають можливість дестабілізувати існуючий ринок.

BCG – міжнародна компанія, що спеціалізується на управлінському консалтингу, провідний консультант з питань стратегії бізнесу. Створена в 1963 р сьогодні компанія BCG має глобальну мережу з 82 офісу в 46 країнах.

Правда України

коментарі читачів: