shyrokyne

Міністр оборони України Степан Полторак називає вихід підтримуваних Росією сепаратистів з Широкина Донецьої області провокацією.

«Тут питання трохи не пов’язане з військовою хитрістю бойовиків. Вони пішли, але залишили все замінованим. Вони намагаються нас провокувати. Вони хочуть, щоб ми зайшли у Широкине, а потім скоїти там терористичні акти, підірвати наші підрозділи, у тому числі звинувативши після цього нас у тому, що ми порушуємо переговори, що ми перші ввійшли. Це тактика бойових дій бойовиків: удар в спину, підступний удар», – сказав Полторак журналістам 27 лютого у Харкові.

Раніше цього тижня прес-офіцер сектора «М» Олександр Кіндсфатер повідомив, що українські військові взяли під повний контроль село Широкине на Донеччині після того, як кілька днів тому його покинули проросійські сепаратисти.

Згідно з Мінськими угодами, Широкине має перебувати під контролем Збройних сил України.

До бойових дій на сході України в цьому населеному пункті, що тривалий час був місцем протистояння сил проросійських сепаратистів та українських військових, жило близько півтори тисячі людей.

Правда України

коментарі читачів: