Служба безпеки України опублікувала телефонні розмови, як кажуть в СБУ, колишнього голови так званої «народної ради» угруповання «ДНР» Андрія Пургіна і «депутата» цієї «ради» Тетяни Дворядкіної, які підтверджують, що підтримувані Росією сепаратисти ведуть обстріли підконтрольних українській владі територій з житлових кварталів Донецька.

«Перехоплені розмови легалізовані слідством та будуть долучені до кримінальної справи про створення терористичної організації «ДНР», – мовиться у повідомленні СБУ, опублікованому 3 лютого.

На записі, опублікованому СБУ, жінка і чоловік розмовляють про те, що біля їхніх будинків у Донецьку стоїть важка техніка і веде обстріли. 

(На записі ненормативна лексика)

(Відео користувача YouTube Служба безпеки України)

За даними української сторони, від 29 січня в Авдіївці Донецької області загинули 10 українських військових, 66 були поранені.

Бойовики, своєю чергою, в обстрілах звинувачують українських військових. За даними сепаратистів угруповання «ДНР», внаслідок обстрілів за тиждень загинули 6 цивільних, 34 поранені, також загинули 18 бойовиків і 26 поранені.

Українська сторона заявляє, що не веде обстрілів по населених пунктах.

коментарі читачів: