Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ закликає Росію вплинути на підтримуваних нею сепаратисті задля стабілізації ситуації на Донбасі.

«Ми занепокоєні ситуацією на сході України, де режим припинення вогню не дотримується і використовується важке озброєння. Ми також спостерігаємо надзвичайно складну гуманітарну ситуацію», – заявив Єнс Столтенберґ 3 лютого у Приштині.

«Ми закликаємо Росію використати свій значний вплив на сепаратистів задля дотримання Мінських домовленостей і режиму припинення вогню, а також надання доступу спостерігачам ОБСЄ, щоб вони могли виконувати свою роботу», – наголосив Столтенберґ.

Останнім часом на Донбасі загострилася ситуація, зокрема, від 29 січня тривають запеклі бої неподалік Авдіївки. Сторони конфлікту звинуватили одна одну у спричиненні цих боїв і повідомили про загиблих і поранених, як серед бійців, так і серед цивільних жителів. Крім того, українські військові і проросійські бойовики звинувачують одне одного у використанні забороненого Мінськими угодами озброєння.

коментарі читачів: