Представник ЄС із зовнішньої та безпекової політики Федеріка Моґеріні після завершення засідання Ради міністрів закордонних справ співдружності заявила, що Євросоюз планує посилювати підтримку України різними шляхами.

«ЄС бажає супроводжувати й навіть більше підтримувати наших колег у «нормандському форматі» та роботу ОБСЄ на місцях. Ми про це говорили з представниками Австрії, яка головує в ОБСЄ», – зазначила Моґеріні 6 лютого.

Водночас, каже вона, боротьба з корупцією в Україні для ЄС є ключовим елементом співробітництва. «ЄС продовжуватиме допомогу Україні, особливо, в зусиллях, які докладають президент, прем’єр-міністр та уряд для реформування країни у сенсі соціальних та економічних заходів та антикорупції», – наголошує Федеріка Моґеріні.

Голова європейської дипломатії додає, що особливу увагу в ЄС приділятимуть наданню з боку держави населенню послуг, які покликані покращити умови життя українців.

6 лютого у Брюсселі проходило засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС. Українське питання стояло першим у плані засідання під головуванням Федеріки Моґеріні. Інші питання наради – Лівія, Близький схід, Єгипет і діалог між Сербією та Косово.

коментарі читачів: