Українська сторона заявляє про 5 поранених своїх солдатів на Донбасі під час обстрілів з боку підтримуваних Росією сепаратистів.

За інформацією штабу української воєнної операції, упродовж доби сепаратисти 25 разів обстрілювали позиції Збройних сил України.

«На приморському напрямку, по позиціях поблизу Повлополя, ворог гатив зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї. З мінометів калібру 82-мм противник бив по опорних пунктах поруч Мар’їнки. 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем та кулемети великих калібрів підрозділи російсько-окупаційних військ застосовували по оборонцях Красногорівки, а гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети – по захисниках населених пунктів Гнутове, Талаківка, Широкине та Водяне. У районі Павлополя діяли ворожі снайпери», – повідомили у штабі АТО ввечері 1 травня.

На донецькому напрямку, за інформацією штабу, сепаратисти обстрілювали Луганське, Верхньоторецьке, Новгородське, Авдіївку, Зайцеве і шахти «Бутівка». На луганському – Новозванівку.

У деяких випадках, зазначають у штабі, українські військові відкривали вогонь у відповідь.

В угрупованні «ДНР» заявляють про обстріли українських військових околиць Донецька і Ясинуватої, у результаті чого був поранений цивільний.

Луганські сепаратисти кажуть про три обстріли з боку Збройних сил України упродовж нинішньої доби.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

коментарі читачів: