Поліція Дніпра відкрила кримінальне провадження через інцидент біля музею АТО та дніпровської діорами, де в ніч з понеділка на вівторок відбувалась акція на вшанування пам’яті загиблих в Одесі 2 травня 2014 року. Інформацію про це Радіо Свобода підтвердили в міському управлінні поліції.

За даними поліції, кримінальне провадження відкрите за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство.

Як зазначили в поліції, вночі до поліції Соборного району Дніпра надійшло повідомлення, що неподалік від діорами зібрались люди, які хотіли вшанувати пам’ять за загиблими в Одесі і виклали лампадками слова пам’яті. До них підійшла інша група людей, яка була проти цього дійства.

«Між ними виникла сварка, вони почали один одного штовхати, у результаті чого слова, викладені лампадками, були знищені. На місці події працювала слідчо – оперативна група. Провадження відкрите у Соборному райвідділі Дніпра. Із заявами про завдання тілесних ушкоджень до поліції і медичних закладів ніхто не звертався», – сказали Радіо Свобода в поліції.

У вівторок представники місцевого осередку «Національного корпусу» заявили, що минулої ночі їхні активісти зірвали «мітинг сепаратистів» біля музею АТО. Як заявили активісти, «шабаш сепаратистів» був зірваний спільними силами активістів, а лампадки, якими учасники зібрання виклали слова «Днепр скорбит с Одессой», «та інше матеріальне забезпечення ліквідовано».

В «Опозиційному блоці» інформацію про зірване зібрання з вшанування пам’яті загиблих в Одесі не коментують.

Один із керівників політичної сили Олександр Вілкул виклав на своїй сторінці на Фейсбуці світлину заходу і цілих лампадок на бруківці.

Раніше члени громадської ради при УСБУ у Дніпропетровській області заявили, що під час травневих свят у місті заплановано кілька заходів, на яких, за їхніми словами, можуть статись провокації.

Водночас поліція повідомила, що правоохоронці в ці дні переведені на посилений режим роботи.

коментарі читачів: