Інтерпол припинив розшук екс-міністра енергетики Едуарда Ставицького, повідомив його адвокат Юрій Іващенко. Він оприлюднив у Facebook копію листа з рішенням Комісії з контролю за файлами Інтерполу.

3 травня стало відомо про припинення розшуку Інтерполом також екс-президента України Віктора Януковича та його сина Олександра. Це підтвердили у Нацполіції.

У Генпрокуратурі це пояснюють тим, що особу, щодо якої не обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, не може бути оголошено в міжнародний розшук. Про це, зокрема, цитуючи заступника Генерального прокурора Євгена Єніна, повідомила у Facebook речниця керівника відомства Лариса Сарган.

Інформацію щодо Ставицького ще не коментували ні в Генеральній прокуратурі, ні в Нацполіції.

Керівник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк в ефірі телеканалу ATR зазначив, що ймовірно, Україна спробує оскаржити ці рішення, однак повен список екс-посадовців, яких зняли з міжнародного розшуку, він не назвав. У квітні міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляв, що Інтерпол розблокував файли щодо Едуарда Ставицького, оголосивши його в міжнародний розшук.

А Генеральна прокуратура України повідомила, що головний військовий прокурор України Анатолій Матіос передав міністрові юстиції Ізраїлю запити про міжнародну правову допомогу в розслідуванні щодо Едуарда Ставицького, зокрема про вручення йому повідомлення про підозру.

Україна розшукує колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького за звинуваченням у привласненні, розтраті майна або заволодінні його шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Раніше повідомлялось, що Едуард Ставицький переховувався в Ізраїлі як громадянин цієї країни під іменем Натан Розенберг.

 

коментарі читачів: