28 липня у Запоріжжі фінішував мотопробіг за єдність України. Учасників акції місцеві байкери, представники обласної влади та ЗМІ зустрічали на центральній площі міста.

«Думаю, що ця традиція буде продовжуватися і наступного року і через рік, і буде охоплювати не лише Україну, а й інші країни. Це велика місія, що піднімає людей, виховує їх патріотизм, що зараз у нас, на жаль, починає затихати, а це дуже погано. Чому везли прапор? Бо це найбільш монументальне, що в нас є, символ нашої країни. І те, що ми проїхали через всю країну з цим прапором, об’єднуючись з областями – ми показали, що ми дружні, незважаючи на всі наші відмінності», – розповів ініціатор мотопробігу Микола Спірідонов.

Після урочистої зустрічі в центрі Запоріжжя учасники мотопробігу вирушили на Хортицю, де для них у «Кінному театрі» було організовано святкову програму.

Мотопробіг за єдність України стартував 23 липня в Ужгороді. Під час акції байкери проїхали через усю країну та відвідали оборонців України у Маріуполі та на Чонгарі. З собою мотоциклісти провезли через всю країну два великих прапори: державний прапор України і національний прапор кримськотатарського народу.

Як повідомляє проект Радіо Свобода Крим.Реалії, на адміністративному кордоні з Кримом байкери передали кримськотатарським активістам національний прапор кримськотатарського народу з підписами байкерських клубів України.

коментарі читачів: