Президент України Петро Порошенко у телефонних розмовах із президентами Словаччини та Фінляндії обговорив питання звільнення українських заручників і політв’язнів, утримуваних в Росії та на окупованих територіях, повідомляє прес-служба глави української держави.

Так, Петро Порошенко та президент Фінляндії Саулі Нііністьо скоординували позиції та подальші зусилля задля забезпечення прогресу у мирному врегулюванні ситуації на Донбасі, йдеться у повідомленні.

«Було відзначено важливість звільнення українських заручників та політичних в’язнів, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях та в Росії, зокрема негайного звільнення українського режисера Олега Сенцова», – повідомляє прес-служба.

У розмові з президентом Словаччини Андреєм Кіскою Петро Порошенко «висловив вдячність словацькому колезі за зусилля щодо звільнення українських політичних в’язнів, які незаконно утримуються в Росії та на окупованих нею територіях».

Читайте також: «Вони досі там»: у центрі Києва вивісили банер на підтримку українських політв’язнів

Співрозмовники також обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного і скоординували співпрацю в рамках Генеральної асамблеї ООН, йдеться у повідомленні прес-служби президента України.

За даними правозахисників, на території Росії й анексованого нею Криму перебувають 70 українських політв’язнів.

коментарі читачів: