Президент Росії Володимир Путін висловив співчуття у зв’язку зі смертю ватажка угруповання «ДНР» Олександра Захарченка.

«Підле вбивство Олександра Захарченко – це ще одне свідчення: ті, хто обрав шлях терору, насильства, залякування, не хочуть шукати мирне, політичне рішення конфлікту, не хочуть вести реальний діалог із жителями південного сходу. А роблять небезпечну ставку на дестабілізацію ситуації, на те, щоб поставити народ Донбасу на коліна. Цього в них не вийде», – ідеться в тексті, поширеному офіційним сайтом президента Росії.

Раніше речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Москва закликає до неупередженого розслідування смерті Захарченка, і додала, що «київська партія війни реалізує терористичний сценарій, посилюючи і без того складну обстановку в регіоні».

Речниця МЗС України Мар’яна Беца відповіла на заяву Захарової. «Мегаблискавична реакція МЗС РФ на вбивство Захарченка свідчить, як мінімум, про спроби РФ прикрити маріонеток, яких вона підтримує і фінансує», – написала Беца в мережі Twitter.

У центрі Донецька 31 серпня близько 17:30 пролунав вибух, унаслідок якого був смертельно поранений ватажок угруповання «ДНР» Олександр Захарченко.

Це вже не перший ватажок проросійських сил на Донбасі, який помирає насильницькою смертю. 

Громадянин Росії Арсен Павлов («Моторола»), який приїхав на Донбас у 2014 році і очолив там незаконне збройне формування – батальйон «Спарта», загинув 16 жовтня внаслідок вибуху, влаштованого в ліфті його будинку. Павлов неодноразово хизувався знущаннями над захопленими в перебігу бойових дій українськими військовими і казав, що «розстріляв 15 полонених» військових ЗСУ.

8 лютого 2017 року був убитий невідомими особами у своєму робочому кабінеті на базі бойовиків незаконного збройного формування «Сомалі» в Донецьку Михайло Толстих, більше відомий як «Гіві».

коментарі читачів: