Виконувача обов’язків голови Державної служби геології та надр України викрили на хабарі, коли той вимагав та одержав 3 тисячі доларів за сприяння в оформленні документів на видобуток торфу, зазначив на своїй сторінці у Facebook Генпрокурор Юрій Луценко.

На його переконання, за цим дрібним хабарем насправді проглядається глобальна проблема тіньових оборудок Держгеології.

«З 2014 року лише 43 з 722 ліцензій було видано на аукціонах! Все решта – в ході чиновницьких ігор. Тому поки в держсекторі не пройде велика приватизація, на митниці не запрацює система електронних сканерів, а в Геонадрах не стануть обов‘язковими аукціони – будемо разом з колегами брати на хабарях великих і малих корупціонерів», – заявив Луценко.

Як повідомив на Facebook речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко, зараз тривають слідчі дії та вирішується питання про затримання чиновника та оголошення йому про підозру.

Лисенко нагадав, що санкція статті про одержання неправомірної вигоди передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

 

 

коментарі читачів: