Заступник голови Адміністрації президента з питань інформаційної політики Кирило Тимошенко ініціював службове розслідування щодо ідентичності певних фрагментів виступу президента Володимира Зеленського на спільному брифінгу з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та виступу Петра Порошенка на з‘їзді партії «Європейська солідарність».

«Попередньо встановлено, що працівники МЗС України, які готували тези для брифінгу президента Володимира Зеленського, паралельно продовжували працювати на Петра Порошенка. При цьому зміст і порядок денний переговорів Володимира Зеленського з очільниками ЄС та НАТО формувався окремо працівниками Адміністрації президента України. Тому представники попередньої влади не мали впливу на питання, які президент Володимир Зеленський обговорював із європейськими партнерами та друзями України», – сказав Тимошенко.

За його словами, у разі «підтвердження приватної співпраці державних службовців МЗС із Петром Порошенком» будуть здійснені «жорсткі управлінські, дисциплінарні та кадрові висновки».

«Розцінюємо це як диверсію з боку окремих працівників Міністерства закордонних справ та свідому провокацію з боку команди Петра Порошенка», – вказали в АП.

Раніше сьогодні прес-секретар колишнього президента України Петра Порошенка звинуватив Володимира Зеленського у плагіаті і заявив, що той «поцупив» частину промови Порошенка на з’їзді партії «Європейська солідарність». «Приємно, що Володимир прислухається до Петра Порошенка. Але, окрім коректора, варто найняти і спічрайтера», – вказав Цеголко. Ані Володимир Зеленський, ані Петро Порошенко цю ситуацію самі не коментували.

 

коментарі читачів: