Рідні одного з українських військових моряків, яких повинні повернути на Батьківщину в межах українсько-російського обміну, повертаються додому, не доїхавши до Києва. Про це вони повідомили проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«Ми просто піддалися емоціям і рвонули на Київ. Нам сказали в офісі українського омбудсмена (і не тільки там) чекати офіційного дзвінка», – на умовах анонімності пояснив батько одного з моряків.

Крим.Реалії намагаються отримати офіційний коментар українського омбудсмена про подробиці обміну.

Раніше рідні утримуваних у Росії моряків повідомили Крим.Реалії про їхній приліт до Києва. Однак офіційне підтвердження цієї інформації так і не з’явилося.

У ніч на 30 серпня засоби масової інформації повідомили, що Україна та Росія обміняли утримуваних громадян.

Джерело Крим.Реалії в командуванні Збройних сил України повідомило, що офіційної зустрічі полонених Росією українських моряків і політв’язнів в аеропорту не буде, їх відразу відвезуть до лікарні.

Служба безпеки України та Офіс президента заперечили інформацію про обмін.

Останніми тижнями засоби інформації повідомляли, що Росія і Україна домовилися про обмін «33 на 33». 23 серпня президент України Володимир Зеленський заявив, що сподівається на «перші результати» переговорів щодо обміну утримуваних осіб між Україною та Росією найближчим часом.

коментарі читачів: