Понад три мільйони росіян станом на кінець 2019 року не могли виїхати за кордон через фінансові борги, повідомляє російське агентство «Інтерфакс» із посиланням на дані Федеральної служби судових приставів Росії.

Всього в 2019 році кількість громадян Росії, щодо яких була запроваджена заборона на виїзд за кордон через фінансові борги, склала майже вісім мільйонів осіб, при цьому дві третини боржників в результаті розрахувалися з державою або з них стягнули майно на суму боргу. 

У зв’язку з цим на кінець 2019 року кількість невиїзних громадян Росії склала 3 мільйони 200 тисяч. Загальна сума їхніх боргів становить майже півтора мільярда рублів (24 мільйони доларів).

Тимчасові обмеження на виїзд із Росії оголошуються в разі боргу перед фінансовими або судовими установами на суму в 30 тисяч рублів (475 доларів) і вище.

Водночас, за даними служби судових приставів, сума боргів росіян за виплатою аліментів за підсумками 2019 року склала 152 мільярдів рублів (2,4 мільярда доларів) – це історичний рекорд.

 

коментарі читачів: