«Європейська солідарність» заявила про перемогу над колишнім головою Офісу президента Андрієм Богданом в суді. 4 лютого Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним виключення Богдана із виборчого списку партії «Блоку Петра Порошенка».

Богдан звернувся до суду у 2018 році. 7 жовтня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва частково задовольнив його вимоги. «Європейська солідарність» не погодилася з цим рішенням та подала апеляцію.

«Нашу апеляційну скаргу було задоволено, рішення Окружного адміністративного суду Києва – скасовано, у задоволенні позовних вимог Андрія Богдана відмовлено в повному обсязі. Тому ми задоволені результатом розгляду справи в апеляційному суді», – сказав адвокат партії Борис Сікліцький.

У 2014 році адвокат Андрій Богдан брав участь у виборах народних депутатів під 74 номером у списку партії БПП. 

У лютому 2016 року Верховна Рада прийняла так званий закон про «партійну диктатуру» (або «закон Богдана»), який дозволив політичним силам виключати людей зі своїх виборчих списків. 

Після цього БПП виключила зі свого списку більш ніж 10 кандидатів у народні депутати. Серед них був Богдан, який кількома місяцями раніше захищав у суді інтереси соратника бізнесмена Ігоря Коломойського, лідера партії УКРОП Геннадія Корбана.

Богдан мав зайти в парламент у випадку дострокового припинення повноважень когось із депутатів, обраних до Верховної Ради за партійними списками БПП.

У грудні 2017 року закон визнали неконституційним.

коментарі читачів: