Поїздка президента України Володимира Зеленського до Оману на почтаку 2020 року була приватною та не мала офіційного статусу – про це йдеться у відповіді Офісу президента на запит народного депутата від «Європейської солідарності» Володимира Ар’єва. Відповідь він оприлюднив на своїй Фейсбук-сторінці.

Документ підписаний попереднім головою Офісу президента Андрієм Богданом, який залишив посаду 11 лютого.

«Поїздка Президента України до Султанату Оман не була офіційним візитом, не мала офіційного статусу, здійснювалася з приватною метою та за власні кошти. Відтак організаційно-протокольне забезпечення поїздки Президента України до Оману не здійснювалося, делегація не передбачалася», – йдеться у відповіді.

В ОП також обіцяють, що інформацію про видатки Зеленський оприлюднить у своїй декларації «у строк та відповідно до законодаства України».

В апараті президента зазначили, що «вся офіційна інформація про робочі зустрічі, наради, державні візити та робочі поїздки Глави держави розміщується на вебсайті Офіційного інтернет-представництва Президента України».

Читайте також: Єрмак заявив, що Зеленський не мав непублічних зустрічей в Омані​

13 лютого колега Ар’єва Олексій Гончаренко оприлюднив відповідь на свій депутатський запит, згідно з якою на охорону Зеленського в Омані витратили понад 74 300 гривень.

5 січня президента України Володимира Зеленського помітили в Омані – низка ЗМІ повідомили, що він перебуває там на відпочинку з родиною і оприлюднили фото.

За кілька годин Офіс президента підтвердив, що Зеленський перебуває в Омані: там зазначили, що президент вирушив туди з родиною за власні кошти чартерним рейсом. Водночас у повідомленні ОП йшлося про «зустрічі на найвищому рівні», які були заплановані в очільника держави «найближчими днями».

Згодом в ОП офіційно повідомили про зустріч Володимира Зеленського з міністром, відповідальним за закордонні справи султанату, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою та з головою Резервного фонду Оману Абдулсаламом аль-Муршиді, з якими він обговорював торговельно-економічну та інвестиційну співпрацю України й Оману.

коментарі читачів: