На охорону президента України Володимира Зеленського в Омані витратили понад 74 300 гривень, повідомив народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко в Telegram. Він оприлюднив відповідь Управління державної охорони на його депутатський запит.

У документі йдеться, що проїзд охорони коштував 59 499 гривень, ще 14 820 гривень витратили на добові.

5 січня президента України Володимира Зеленського помітили в Омані – низка ЗМІ повідомили, що він перебуває там на відпочинку з родиною і оприлюднили фото.

За кілька годин Офіс президента підтвердив, що Зеленський перебуває в Омані: там зазначили, що президент вирушив туди з родиною за власні кошти чартерним рейсом. Водночас у повідомленні ОП йшлося про «зустрічі на найвищому рівні», які були заплановані в очільника держави «найближчими днями».

Згодом в ОП офіційно повідомили про зустріч Володимира Зеленського з міністром, відповідальним за закордонні справи султанату, Юсуфом бін Аляві бін Абдаллою та з головою Резервного фонду Оману Абдулсаламом аль-Муршиді, з якими він обговорював торговельно-економічну та інвестиційну співпрацю України й Оману.

У ніч на 9 січня Зеленський повернувся до України чартером. Це сталося майже через добу після катастрофи українського пасажирського літака в Ірані.

коментарі читачів: