Високопоставлений представник США на умовах анонімності заявив, що Сполучені Штати досягли угоди з талібами про тижневу відмову від актів насильства, що зрештою може привести до виведення американських військових з Афганістану.

Посадовець, який не має повноважень публічно обговорювати це питання, заявив журналістам у Мюнхені, де відкрилася безпекова конференція, що домовленість має набути чинності «дуже скоро».

За його словами, «Талібан»зобов’язався припинити напади смертників і закладення вибухівки на узбіччі доріг, а також ракетні удари.

Представник США додав, що Сполучені Штати будуть моніторити угоду і визначатимуть, чи є її порушення.

 

Якщо таліби дотримаються угоди, то через 10 діб після початку її дії почнуться загальноафганські мирні переговори, заявив офіційний представник США.

Ця заява з’явилася через день після того, як президент США Дональд Трамп заявив про хороші шанси на те, що США домовляться про мирну угоду з талібами до кінця цього місяця.

Таліби продовжують майже щоденні напади на афганських силовиків і військових США, а також урядовців Афганістану, хоча одночасно «Талібан» веде мирні переговори з посланцем США, що мають на меті дійти домовленості про завершення воєнного конфлікту в Афганістані.

 

коментарі читачів: