У Лівії загинув кадровий офіцер російської армії. Про це повідомляє російська служба ВВС, раніше повідомлення без вказівки імені військовослужбовця опублікувало російське регіональне видання «Оренград». Обставини загибелі та звання росіянина не наводяться.

Бі-бі-сі називає ім’я загиблого – це 27-річний Гліб Мостовий. За даними «Оренграда», він був снайпером. Його звання не наводиться. Один із знайомих загиблого стверджував, що росіянин вчився у військовому університеті. Перший заступник глави Акбулакського району Оренбурзької області, де народився і похований Мостовий, заявив ВВС, що загиблий був кадровим офіцером, а не найманцем.

У Лівії йде громадянська війна. Головні сторони конфлікту – визнане ООН Уряд національної злагоди Фаїза Сараджа в Тріполі і тимчасовий кабінет Абдалли Абдуррахмана ат-Тані в Тобруке за підтримки генерала Халіфи Хафтара. Хафтар навчався в Москві, він громадянин США. Він був одним з головних наближених колишнього диктатора країни Муаммара Каддафі, але потім виявився в опозиції до нього.

Його армію підтримують російські найманці з так званої Приватної військової компанії Вагнера. Крім того, він користується озброєнням радянського виробництва, частина з якого – наприклад, літаки Су-27, неможливо було купити без схвалення Росії, зазначав бюлетень Intelligence online.

Росія свою участь в лівійській громадянській війні заперечує. Міністерство оборони про загибель військовослужбовців в Лівії не повідомляло.

коментарі читачів: