Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп відкинув заяви американських ЗМІ, які з посиланням на джерела в розвідці заявляють про спроби Росії вплинути на результати прийдешніх виборів президента США.

Таку заяву Трамп оприлюднив у своєму Твітері.

«Демократи в Конгресі запустили ще одну кампанію з дезінформації, стверджуючи, що Росія надає перевагу мені, а не будь-кому з кандидатів від нероб-демократів, які досі, за два тижні, не змогли порахувати свої голоси в Айові», – заявив президент.

 

Так він нагадав про кокуси Демократичної партії у штаті Айова, результати яких не вдалося одразу визначити. Втім, 7 лютого, через чотири дні після кокусу, переможцем таки визнали Піта Буттіджіча.

Кремль раніше також заперечив власний вплив на американські вибори, які мають відбутися в листопаді 2020 року.

20 лютого американські видання The New York Times, The Washington Post та новинна агенція AP повідомили, що розвідці США відомо про спроби Росії втручатися у вибори президента 2020 року, щоб сприяти переобранню Дональда Трампа.

Розвідувальна спільнота США дійшла висновку, що Росія втручалася у президентські вибори 2016 року через кампанії в соцмережах та злам акаунтів електронної пошти лідерів Демократичної партії, щоб сприяти обранню Дональда Трампа. На цих виборах він переміг опонентку від демократів Гіларі Клінтон.

Читайте також: Як не погіршити відносини з Вашингтоном після історії з імпічментом – світова преса​

Сам Трамп називав ці звинувачення «брехнею». Він також категорично заперечує припущення, що його команда співпрацювала з представниками Кремля під час виборів. Росія також заперечує втручання у вибори 2016 року.

Під час публічних слухань раніше в лютому директор Федерального бюро розслідувань Кристофер Рей повідомив Юридичному комітету Палати представників, що Москва бере участь у «інформаційній війні» напередодні виборів у листопаді. Ці дії, за його словами, передбачають приховану медійну кампанію в соцмережах, спрямовану на посилення суперечностей в американському суспільстві.

коментарі читачів: