Українські прикордонники не пропустили через кордон російського письменника та журналіста через незаконний візит до анексованого Криму, повідомляє Державна прикордонна служба 23 лютого.

За повідомленням, чоловік прибув до Києва літаком з Мінська 22 лютого.

«Житель Санкт-Петербурга 1986 року народження прилетів в Україну вести лекції про копірайтинг та пошук натхнення. Але факт, що цей пасажир «шукав натхнення» в окупованому Криму, куди їздив незаконно, не дав йому змоги підзаробити на лекціях у Києві», – зазначають у відомстві.

Ще одну заборону на в’їзд отримала мешканка Москва 1983 року народження, яка летіла тим же рейсом.

 

«Росіянка забезпечує комунікацію групи компаній, які ведуть діяльність на тимчасово окупованому Кримському півострові. А на своєму профілі росіянка викладає фото із заходів, організованих російськими силовиками, із забороненою в Україні атрибутикою та зі зброєю. Цій мандрівниці теж не вийшло потрапити на лекції в Київ», – йдеться в заяві Держприкордонслужби.

Обидва пасажири отримали трирічну заборону на в’їзд до України і вранці 23 лютого відлетіли назад до Мінська, додають у ДПСУ.

Прикордонники нагадують, що минулого тижня заборонили в’їзд до України ще трьом російським працівникам сфери комунікацій, які їхали на освітні заходи. Двоє з них, зокрема, прибули до аеропорту «Жуляни» з Мінська 20 лютого, проте мусили повертатися назад через трирічну заборону на в’їзд до України за незаконні візити до Криму.

 

коментарі читачів: