Виборчий штаб президента США Дональда Трампа подав позов у суд проти видання New York Times, звинувативши його в наклепі через статтю, присвячену розслідуванню російського втручання в президентські вибори 2016 року. 

За словами представників штабу Трампа, позов подали 26 лютого до Верховного суду штату Нью-Йорк. 

У штабі Трампа заявили, що хочуть «притягти новинну організацію до відповідальності за навмисну публікацію брехливих заяв». У позові також вказано, що NYT упереджено ставиться до кампанії Трампа з перевиборів.

 

Позов стосується опублікованої в березні 2019 року авторської колонки Макса Френкеля із заголовком «Справжня Quid Pro Quo Трампа і Росії» (The Real Trump-Russia Quid Pro Quo) і підзаголовком «Штаб і Кремль домовилися: допомога в перемозі над Гілларі Клінтон за нову проросійську закордонну політику».

Quid pro quo – латинський термін, що означає послуга за послугу.

Водночас газета заявила, що стаття була авторською колонкою і що штаб Трампа намагається покарати автора «за думку, яку вони вважають неприйнятною».

Трамп часто критикує різні американські ЗМІ, називаючи їх «фейковими новинами» і «ворогами американського народу».

У березні команда спецпрокурора Роберта Мюллера завершила роботу над доповіддю про імовірне втручання Росії в президентські вибори 2016 року в США. Дворічне розслідування довело спроби Москви вплинути на американський виборчий процес. Однак зв’язків між передвиборчим штабом Трампа і Кремлем слідчі не знайшли. При цьому Мюллер не дійшов до однозначного висновку, чи намагався Трамп перешкоджати правосуддю. Москва свою причетність до виборів в інших державах відкидає.

 

коментарі читачів: