Щонайменше 25 людей загинули внаслідок нападу екстремістів на сикхський храм в столиці Афганістану Кабулі, перш ніж силовикам вдалося звільнити будівлю і звільнити заручників, повідомляє афганська служба Радіо Свобода.

Речник Міністерства внутрішніх справ Тарік Аріан не уточнив, скільки саме людей напали на храм, проте заявив, що усі вони вбиті. За даними міністерства, окрім 25 загиблих, восьмеро людей отримали поранення. 80 людей, яких утримували в храмі, звільнили.

 

Раніше член афганського парламенту від меншини сикхів Нарендер Сінґх Халса повідомив Радіо Свобода, що в якийсь момент у будівлі одночасно перебувало понад 150 людей, переважно жінки та діти.

Посольство Сполучених Штатів у Кабулі засудило напад і висловило співчуття постраждалим та їхнім близьким.

«Ми різко засуджуємо фанатиків та злочинків, які нападають на місця поклоніння та завдають шкоди невинним людям», – йдеться в заяві дипломатичного представництва.

 

Відповідальність за напад взяло на себе екстремістське угруповання «Ісламська держава». Інше угруповання «Талібан» ще до заяви «ІД» заперечило свою причетність.

Вранці 25 березня озброєні люди та смертники з вибухівкою напали на храм сикхів у Кабулі, захопивши в заручники людей, які там перебували.

29 лютого Сполучені Штати підписали угоду з талібами, що може привести до виведення всіх іноземних військ з Афганістану і припинення 18-річного конфлікту в країні. Але перспектива повноцінних і всеосяжних мирних переговорів опинилася під загрозою через небезпеку двовладдя в Кабулі.

коментарі читачів: