Влада Ірану 25 березня оголосила про 143 нових випадки смертей від коронавірусу в країні, в результаті чого число загиблих збільшилося до 2077 осіб, а кількість інфікованих перевищила 27 тисяч.

Оголошення про збільшення кількості померлих від COVID-19 сталося наступного дня після того, як Іран відхилив пропозицію женевської медичної благодійної організації Medecins Sans Frontieres  створити польовий госпіталь на 50 ліжок в центрі міста Ісфаган для боротьби з інфекцією.

У МОЗ Ірану заявили, що «зараз немає необхідності встановлювати лікарняні ліжка іноземними силами, і їх присутність виключена». Влада заявила про достатню мобілізацію національних сил у боротьбі з коронавірусом. Консервативні політики в Ірані припустили, що співробітники MSF можуть бути «шпигунами».

Влада Ірану раніше також відхилила пропозицію США щодо гуманітарної допомоги, заявивши, що Вашингтон повинен скасувати санкції, якщо хоче допомогти Тегерану боротися з епідемією.

За даними Центру системних досліджені та інжинірингу при університеті Джонса Гопкінса, на сьогодні у світі кількість підтверджених випадків інфікування коронавірусом становить понад 436 тисяч, від COVID-19 померли понад 19,6 тисяч людей, видужали – понад 111 тисячі.

 

 

коментарі читачів: