Великобританія, Франція і Німеччина вперше використали спеціальний торговий механізм для відправки медикаментів до Ірану, щоб  порушити санкції США проти Тегерана.

Міністерство закордонних справ Німеччини заявило 31 березня, що три країни скористалися для поставок механізмом Instex, створенм більш ніж року тому, аби дозволити торгівлю гуманітарними товарами з Іраном на законних підставах.

«Франція, Німеччина і Велика Британія підтверджують, що завдяки Instex успішно реалізовано першу угоду, що полегшило експорт медичних товарів з Європи до Ірану. Ці товари зараз перебувають в Ірані», – йдеться в повідомленні уряду Німеччини.

Іранська влада заявляє, що політика і санкції Вашингтона перешкоджають мождивостям  Тегерана впоратися з пандемією коронавірусу.

На сьогодні в Ірані, за даними влади, підтверджено 3111 нових випадків COVID-19 з-поміж 44 606 випадків загалом, померли 2898 людини.

Іран входить в число країн, які найбільше постраждали від коронавірусу. Експерти скептично ставляться до точності офіційних даних від уряду, який контролює ЗМІ в країні.

 

 

коментарі читачів: