Президент США Дональд Трамп вважає «дуже приємним жестом» постачання Росією до Сполучених Штатів медичного обладнання, призначеного для боротьби з коронавірусною інфекцією. Трамп додав, що «анітрохи» не стурбований тим, що росіяни використовують це для пропаганди.

Американський президент нагадав 2 квітня, що раніше цього тижня його російський колега Володимир Путін у телефонній розмові «запропонував багато медичних якісних матеріалів, які я прийняв, і які можуть врятувати багато життів». «Я прийматиму таке щодня», – сказав Трамп.

 

У Держдепартаменті США підтвердили, що 1 квітня до Нью-Йорка прибув російський військово-транспортний літак, що перевозив медичний вантаж, у складі якого були апарати штучної вентиляції легень та засоби індивідуального захисту. У зовнішньополітичному відомстві США уточнили, що Вашингтон заплатив за цей вантаж, багато російських державних ЗМІ описали постачання як «допомогу» з боку Москви.

У самій Росії значна кількість людей критично сприйняла надсилання медичного обладнання до США, оскільки такого обладнання бракує і російським медикам, які борються з COVID-19.

 

коментарі читачів: