П’ятий президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко задекларував майже 773 мільйони гривень доходів за 2019 рік.

«Левову частку склали оподатковані дивіденди в сумі понад 606 мільйонів гривень. Вони не виплачувалися з 2014 року. Накопичена за тривалий час сума була перерахована лише наприкінці 2018 – початку 2019 років з метою подальшого прозорого фінансування Порошенком власної передвиборчої кампанії», – повідомили Радіо Свобода в «Європейській солідарності».

У партії зазначили, що Порошенко сплатив майже 188 мільйонів податків і більш як 200 мільйонів направив на благодійність та соціальні проєкти.

Найбільше – 584 мільйони гривень – Порошенко витратив гроші на свій передвиборчий фонд.

Окремо в «Європейській солідарності» наголосили, що «повернення Порошенка до рейтингу мільярдерів», коли він буквально за останні дні травня 2020 року «збагатів» на сотні мільйонів доларів – це спецоперація з метою дискредитації лідера опозиції». Партія назвала рейтинг Forbes «класичним зразком фейкових новин».

28 травня український журнал Forbes оприлюднив новий рейтинг українських мільярдерів. Порошенко повернувся до списку й посів третє місце із сукупними статками в 1,4 мільярда доларів. Американський журнал Forbes оцінює статки Порошенка на такому ж рівні й ставить його на 1 723 місце в рейтингу найбагатших людей світу.

коментарі читачів: