Освітній омбудсмен Сергій Горбачов 12 червня повідомив про можливість скасування зовнішнього незалежного оцінювання. За його словами, таку інформацію йому підтвердили його джерела.

«Протягом години я отримав інформацію відразу з трьох незалежних джерел, що у високих владних структурах готуються документи про скасування ЗНО взагалі. Інформація надійшла від людей, яких я давно знаю і яким довіряю, хоча поки що не підтверджена офіційно», – написав Горбачов на своїй Фейсбук-сторінці.

 

Він додав, що, якщо таке рішення буде ухвалене, воно обмежить доступ молоді до вищої освіти і призведе до «ще більшої «втечі розумних» до закордонних університетів».

«Якщо це не так – дуже очікую на однозначну заяву про недоторканість ЗНО як надійного інструменту, який гарантує рівні права доступу до вищої освіти», – додав омбудсмен.​

Згодом Горбачов нагадав, що ще в квітні народний депутат від «Слуги народу», голова комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак повідомив про «гарячі голови, які пропонують скасувати ЗНО».

Читайте також: Учасникам ЗНО не робитимуть експрес-тести на коронавірус – УЦОЯО​

Освітній омбудсмен закликав громадськість підтримати спроти скасування ЗНО.

Проходження зовнішнього незалежного оцінювання в Україні є обов’язковою умовою для вступу до закладів вищої освіти з 2008 року.

коментарі читачів: