Вищий антикорупційний заарештував до 10 серпня включно Андрія Кічу, підозрюваного у причетності до підкупу керівництва антикорупційних органів за закриття справи проти колишнього міністра екології та природних ресурсів України, бізнесмена Миколи Злочевського.

Кічу, якого називають директором з правових питань газовидобувної компанії «Бурісма», взяли під варту на 60 діб із можливістю внесення застави у 40,3 мільйона гривень.

Сторона захисту Андрія Кічі назвала такий запобіжний захід необґрунтованим, сам підсудний заявив, що грошей на хабар не торкався.

Крім того, суд у неділю обирає запобіжний захід іншому фігурантові справи – першому заступникові голови Державної податкової служби в місті Києві Миколі Ільяшенку. Наразі у суді оголошено технічну перерву до 20:00.

12 червня детективи НАБУ задокументували факт надання «колишнім високопосадовцем попередньої влади» хабаря керівництву антикорупційних органів у 6 мільйонів доларів. Пізніше у САП уточнили, що йшлося про 5 мільйонів доларів, а ще 1 мільйон знайшли в автомобілі податківця, що був призначений йому як посередникові. Усього затримали трьох осіб – першого заступника начальника ГУ ДПС, одного із керівників групи компаній, афільованої з ексміністром екології Миколою Злочевським, а також колишнього керівника одного з департаментів ДФС України, довірену особу ексміністра екології.

За повідомленнями антикорупційних органів, хабаря давали за закриття справи щодо власника компанії «Бурісма», ексміністра екології часів президентства Віктора Януковича Миколи Злочевського, який нині перебуває у розшуку.

Напередодні керівники САП і НАБУ заявили, що до справи про пропозицію хабаря можуть бути причетні працівники Офісу генпрокурора. В ОГП заявили про проведення службового розслідування.

У компанії «Бурісма» раніше запевниили, що її власник і керівник Микола Злочевський не причетний до справи з пропозицією хабаря керівникам антикорупційних органів.

коментарі читачів: