Центрвиборчком Росії опублікував інформацію про попередні підсумки голосування щодо поправок до конституції країни ще до закриття дільниць.

За підсумками підрахунку 0,79 відсотка бюлетенів, за поправки проголосували 72,9 відсотка виборців, стверджують в комісії. Дані наводить російське державне агентство «РИА Новости».

На виборах федерального рівня в Росії публікувати результати до закриття дільниць заборонено законом, щоб результати не впливали на волевиявлення громадян. Останнім закінчує голосувати Калінінград, о 21:00 за московським часом.

 

У даному випадку цим правилом ЦВК Росії знехтувала. Голосування щодо зміни конституції до 15:00 за Москвою закінчилося на Далекому Сході. 

Поправки до конституції, зокрема, передбачають посилення президентської влади в Росії, дають чинному президенту Володимиру Путіну право взяти участь у наступних президентських виборах, створюють новий конституційний орган – Державну раду.

Опозиція не вибрала єдиного ставлення до голосування – КПРФ і комітет «НІ!» закликали голосувати проти, Олексій Навальний і партія «Яблуко» – бойкотувати голосування. Соціологи проводили опитування, які показували низьку підтримку поправок у всього населення в цілому і високу – у готових прийти на дільниці.

Багато прихильників опозиції закликають вийти на мітинг проти поправок 1 липня у центрі Москви. Акція не узгоджувалася з міською владою.

 

 

 

 

коментарі читачів: