Голова Центральної виборчої комісії Білорусі Лідія Єрмошина попередила, що на виборчих дільницях можуть запровадити пропускний режим, якщо ввечері голосувати на виборах президента прийде занадто багато виборців.

Раніше представники штабу кандидата в президенти Світлани Тихановської пропонували своїм виборцям приходити на дільниці у вечірні години 9 серпня, щоб таким чином запобігти можливим вкиданням і фальсифікаціям.

 

«Хотіла б звернутися до виборців, щоб вони не тягнули, щоб вони приходили на дільниці все-таки в основному в ранкові або денні години. Бо в вечірні години принаймні опоненти влади обіцяють скупчення людей. Це означає, що у виборчих комісіях дільничних буде встановлений пропускний режим, буде запускатися тільки та кількість виборців, скільки членів комісії видають виборчі бюлетені. А їх увечері буде менше, в силу того, що частина поїде з переносними скриньками забезпечувати голосування на дому», – сказала Єрмошина в ефірі телеканалу «Білорусь-1».

Раніше ЦВК оголосила, що достроково на виборах президента Білорусі проголосували 41,7% виборців.

У той же час незалежні спостерігачі в різних містах говорять про низьку явку на достроковому голосуванні та вважають, що офіційні цифри завищені.

 

 

коментарі читачів: