Поліція заявляє про 17 затриманих після сутичок під Офісом президента в Києві під час акції на підтримку засудженого одеського активіста Сергія Стерненка.

«Поліцейські миттєво реагують на всі спроби провокацій та сутичок. Під час штовханини учасники акції застосували газові балончики та кидали у правоохоронців фаєри. У результаті 17 активних учасників, які порушували правопорядок, доставили до управління поліції», – заявили в поліції.

Правоохоронці відкрили провадження за статтею 342 Кримінального кодексу України (опір представникові правоохоронних органів).

За даними силовиків, кілька поліцейських отримали опіки очей. Червоний хрест повідомляв про понад 10 постраждалих внаслідок сутичок між силовиками та активістами.

23 лютого Приморський суд Одеси визнав громадського активіста Сергія Стерненка винним у справі про викрадення. Його засудили загалом до семи років ув’язнення і трьох місяців та конфіскації половини наявного майна за обвинуваченням у розбої. Він відкидає звинувачення та планує оскаржити вирок.

Увечері учасники акцій протесту біля Офісу президента анонсували безстроковий протест з 12:00 27 лютого, який має тривати до звільнення «всіх політв’язнів», включно зі Стерненком.

 

коментарі читачів: