У Нідерландах помер відомий репортер Пітер де Вріс, який писав на кримінальну тему, і був поранений з вогнепальної зброї 6 липня, повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на інформацію від його родини.

64-річний де Вріс зазнав 5 кульових поранень, один постріл – в голову. Це сталося в Амстердамі 6 липня біля телестудії після його виступу в ток-шоу.

64-річний Пітер де Вріс – автор численних публікацій про кримінальні угруповання. Він виступав в якості радника свідків у судах. Журналісту неодноразово надходили погрози, через які уряд раніше виділяв йому охорону.

Де Вріс був довіреною особою головного свідка на гучному судовому процесі, що проходить нині в Нідерландах у справі про організоване злочинне угруповання.

Поліція Нідерландів заявила, що підозрюваний у стрілянині – 21-річний голландець, а 35-річний поляк, який проживає в Нідерландах, був за кермом разом із ним. Їх заарештували незабаром після стрілянини.

Комітет захисту журналістів закликав владу Нідерландів визначити, чи де Вріс став жертвою своєї професійної діяльності та забезпечити розслідування нападу.

 

 

коментарі читачів: