Президент Володимир Зеленський повідомив про рішення позбавити звання генералів двох колишніх посадовців Служби безпеки України.

«Сьогодні ухвалене ще одне рішення – щодо антигероїв. Зараз у мене немає часу займатися всіма зрадниками. Але поступово всі вони покарання отримають. Тому вже більше не генерали ексначальник головного управління внутрішньої безпеки СБУ Наумов Андрій Олегович та ексначальник УСБУ в Херсонській області Криворучко Сергій Олександрович», – повідомив Зеленський у відеозверненні, не конкретизувавши причину такого рішення.

Він додав, що звань позбудуться ті високопосадовці-військові, «яким щось завадило визначитися, де їхня Батьківщина, які порушують військову присягу».

«Випадковим генералам з нами не по дорозі, а справжнім героям зі Служби безпеки – така ж абсолютна подяка, як і кожному та кожній, хто щиро захищає нашу державу», – додав Зеленський.

Поза тим, Зеленський повідомив, що підписав указ про нагородження 136 військовослужбовців ЗСУ. Нагороди захисникам присуджуються фактично щодня, відколи РФ вторглася в Україну.

коментарі читачів: