Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк заявив, що напад невідомих осіб на нього 17 березня стався через його професійну діяльність та діяльність очолюваної ним структури. Про це йдеться у заяві Бенедисюка, яку ввечері 18 березня поширила у Facebook прес-служба Вищої ради правосуддя. 

«Вчора на мене стався напад, який я пов’язую з моєю професійною діяльністю, з принциповою позицією щодо очищення суддівських лав. Група невідомих мені осіб у кількості 10 – 15 у балаклавах, з фаєрами погрожували знищенням фізично особисто мені та моїй сім’ї, блокували автомобіль, пошкодили майно», – заявив голова Вищої ради правосуддя.

На думку Бенедисюка, ці дії пов’язані з діяльністю Вищої ради правосуддя в останній період, «а саме звільнення судді Отрош, звільнення судді Татькова, відсторонення судді Ємельянова, а також наданням згоди на арешт суддів».

Про напад на Бенедисюка раніше також повідомила Вища рада правосуддя.

Натомість один з учасників конфлікту Євген Карась заявив, що Бенедисюк намагався наїхати автомобілем на активістів молодіжного руху «Традиція і порядок», які звинувачують його у корупції.

Поліція 18 березня повідомила, що відкрила два кримінальні провадження за фактом інциденту між головою Вищої ради правосуддя Ігорем Бенедисюком і активістами.

коментарі читачів: