Міністр інфраструктури України Володимир Омелян розраховує, що Кабінет міністрів на засіданні 7 червня вирішить питання про подальше перебування Войцеха Бальчуна на посаді голови «Укрзалізниці».

«Контракт із Бальчуном закінчився 5 червня. Думаю, уряд завтра розгляне це питання, і той буде відправлений у відставку», – сказав міністр.

Він вкотре розкритикував роботу Бальчуна і заявив, що за рік його перебування на посаді реформа транспортної системи «Укрзалізниці» зупинилась.

«Я свою позицію щодо пана Бальчуна не змінював. Тобто я вважаю, що тут такий вираз epic fail. Останній рік він пройшов не під гаслом реформ навіть, а просто виправданням чому в нас не вийшло», – сказав Омелян 6 червня в Києві.

У квітні прем’єр Володимир Гройсман заявив, що рішення про доцільність продовження контракту з головою «Укрзалізниці» Бальчуном буде ухвалене за підсумками його звіту про роботу за рік.

У січні Кабмін ухвалив рішення про перепідпорядкування «Укрзалізниці» під безпосереднє управління уряду з-під керівництва Мінінфраструктури.

Кабінет міністрів України 20 квітня 2016 року підтримав пропозицію комітету з призначень керівників при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі, який запропонував призначити головою ПАТ «Укрзалізниця» екс-голову залізничної компанії Польщі Войцеха Бальчуна. 

коментарі читачів: