Бої на сході України можуть залишити без води понад мільйон людей, заявляє перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Гуґ.

Як повідомляє 19 червня місія спостерігачів ОБСЄ у Twitter, Гуґ сказав про це на зустрічі з представником «Води Донбасу» в Маріуполі.

«Найбільше занепокоєння – насосна станція у Василівці й пошкоджений водогін у промзоні Авдіївки…Бойові зіткнення загрожують залишити понад 1 мільйон людей без води. Необхідні стійке припинення вогню, відведення зброї і розведення сил», – йдеться в повідомленні.

Напередодні Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні повідомила, що Донецька фільтрувальна станція цього року щонайменше дев’ять разів потрапляла під обстріли, внаслідок чого її робота загалом була припинена на 45 днів. Донецька фільтрувальна станція забезпечує водою населені пункти по обидва боки від лінії розмежування: Авдіївку (близько 22 тисяч жителів), Красногорівку і Верхньоторецьке, а також тимчасово окуповані Донецьк, Ясинувату, селища Василівка і Спартак – загалом майже 600 тисяч людей.

Занепокоєння обстрілами і пошкодженням інфраструктури раніше висловлювали також в ЮНІСЕФ, заявляючи , що через це близько 750 тисяч дітей можуть бути позбавлені доступу до питної води.

Збройні сили України і підтримувані Росією бойовики звинуватили одне одного в обстрілах і пошкодженнях інфраструктурних об’єктів.

коментарі читачів: