Окружний адміністративний суд Києва відкрив адмінпровадження щодо надання статусу соціальної реклами роликам про Генеральну прокуратуру, повідомляє Центр протидії корупції на своєму сайті. За даними організації, підготовче засідання у цій справі призначили на 1 червня.

За словами представників Центру протидії корупції,надання рекламі статусу «соціальної» дозволило ставити її в ефіри телеканалів та радіостанцій безкоштовно. Водночас, як вважають у ЦПК, згадані ролики мають більше ознак саме політичної реклами.

«Реклама містить відеофрагменти з зображенням Генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, прізвища та імені Генерального прокурора Юрія Віталійовича Луценка, державну символіку (державний прапор України), символіку прокуратури, що заборонено», – йдеться у тексті позову, оприлюдненого активістами.

ЦПК виступає позивачем, відповідачем – Нацрада, третіми особами є Генеральний прокурор України Юрій Луценко та «Українська антикорупційна асоціація».

У Нацраді з питань телебачення та радіомовлення та прес-службі Генпрокуратури ситуацію наразі не коментували.

18 квітня Окружний адміністративний суд повідомив про отримання цього позову і про те, що вирішує питання про відкриття провадження у цій адміністративній справі.

На початку лютого деякі телеканали почали транслювати рекламні ролики про досягнення Генеральної прокуратури України, які завершувалися слоганом: «Виконуємо закон, встановлюємо справедливість – Юрій Луценко».

Тоді речниця генпрокурора України Лариса Сарган заявила, що Генеральна прокуратура України не має стосунку до виготовлення, замовлення та розповсюдження цих рекламних роликів.

 

коментарі читачів: