Колишня прокурорка анексованого Криму Наталія Поклонська повідомила, що її призначили радницею генерального прокурора Росії Ігоря Краснова.

«Мною припиняється ведення соціальних сторінок і будь-яка публічна діяльність. Тепер займатимуся виконанням поставлених генеральним прокурором Росії завдань відповідно до федерального закону «Про прокуратуру РФ», – написала вона у соцмережі «Вконтакте» (заборонена в Україні – ред.).

За коментарями Поклонська запропонувала звертатися до пресслужби генпрокуратури РФ.

13 червня стало відомо, що президент Росії Володимир Путін звільнив Наталію Поклонську з посади заступниці голови «Росспівробітництва». Сама Поклонська сказала, що це сталося через «перехід на іншу роботу». На цю посаду вона була призначена на початку лютого.

Чим Поклонська займатиметься на новій роботі – не повідомляється. Посада радника міністра відповідає її класному чину державного радника юстиції 3-го класу. Попередні її посади в «Росспівробітництві», посла в Кабо-Верді та статус депутата Держдуми були вищими за чином, ніж нова посада.

У грудні минулого року суд у Києві дозволив затримати Поклонську. В Україні проти неї порушено кримінальні справи за підозрою у скоєнні держзради та за звинуваченням у причетності до заборони в Росії діяльності Меджлісу кримськотатарського народу.

Після початку російського вторгнення в Україну Поклонська заявила, що «літера Z символізує трагедію та горе як для Росії, так і для України». Голова «Росспівробітництва» Євген Примаков після її слів пообіцяв зробити висновки і сказав, що символи Z та V стали «народним символом підтримки» російської армії. У «Держраді Криму» запропонували позбавити її нагород.

коментарі читачів: