Президент Палестинської адміністрації Махмуд Аббас назвав запропонований президентом США Дональдом Трампом план миру на Близькому Сході «ляпасом століття». Після зустрічі з іншими впливовими палестинськими діячами на Західному березі Йордану Аббас сказав, що «наші люди викинуть це (пропозиції Трампа – ред.) на смітник історії».

У Брюсселі верховний представник Європейського союзу із закордонних справ Жозеп Боррель заявив, що в ЄС «вивчать та оцінять» ідеї Трампа через призму «життєздатного рішення, яке враховує законні прагнення палестинців та ізраїльтян».

Москва заявила, що запропонована угода вимагає «детального аналізу … якщо йдеться про реакції двох сторін на давній конфлікт на Близькому Сході». Так прокоментував план Трампа голова комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов.

Президент США Дональд Трамп представив свій план миру на Близькому Сході 28 січня. Під час спільного виступу з прем’єром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу Трамп заявив, що документ на 80 сторінок може стати «останньою можливістю» для палестинців створити власну державу.

За його словами, Єрусалим буде «неподільною» столицею Ізраїлю, проте в східних частинах міста палестинці зможуть заснувати свою столицю. Трамп додав, що підконтрольна палестинцям територія збільшиться «більш ніж удвічі». Президент США не уточнив, про які землі йдеться.

коментарі читачів: