Державний департамент Сполучених Штатів радить своїм громадянам утриматися від мандрівок до Китаю після того, як Всесвітня організація охорони здоров’я визнала ситуацію надзвичайною. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту 30 січня.

Заява містить пораду американцям «не їздити до Китаю через новий коронавірус, вперше ідентифікований в Ухані, Китай».

Читайте також: Після 4 лютого аеропорт «Бориспіль» місяць не прийматиме рейси з Китаю​

Також урядовці радять американцям, які перебувають у Китаї, «розглянути можливість виїзду відти комерційними рейсами». За даними Державного департаменту, увесь не ключовий урядовий персонал відклав польоти до Китаю через спалах нового захворювання.​

«Мандрівникам варто бути готовими до запровадження обмежень на пересування без попередження заздалегідь. Комерційні перевізники скоротили або відклали рейси до та з Китаю», – мовиться в заяві.​

Станом на зараз китайська влада виявила 9 692 підтверджені випадки захворювання, з них 213 – летальні.

Читайте також: У МЗС радять українцям уникати поїздок до Китаю

30 січня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила спалах китайського коронавірусу надзвичайною ситуацією глобального масштабу.

Виявлений нещодавно вірус належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною.

 

коментарі читачів: