Робоча група з підготовки поправок до Конституції Росії пропонує закріпити поняття недоторканності колишніх президентів.

«Те, що сьогодні говорили в тому числі з приводу недоторканності. Президент РФ, що припинив виконання повноважень, має недоторканність, це у нас є. Також йдеться про те, що гарантії інші можуть бути надані відповідно до федерального закону. Це теж ми з вами обговорювали, і ця поправка теж існує», – заявив на засіданні співголова робочої групи Павло Крашенінніков.

Раніше пропозицію про недоторканність експрезидентів озвучила голова Союзу жінок Росії Катерина Лахова.

11 лютого стало відомо, що Рада Федерації пропонує ввести посаду довічного сенатора, її зможе посісти колишній президент.

Володимир Путін оголосив про плани щодо внесення поправок до Конституції Росії під час послання Федеральним зборам 15 січня 2020 року. 20 січня законопроект про поправки внесли до Держдуми і вже 23 січня його в першому читанні розглянули депутати. Законопроект закріплює пріоритет російських законів над нормами міжнародного права, вводить обмеження на перебування на вищих посадах для осіб, які коли-небудь мали друге громадянство або посвідку на проживання в іншій країні, а також забороняє одній людині займати пост президента більше двох разів.

коментарі читачів: