Пентагон закликав не дозволити Китаю та Росії посягнути на першість Сполучених Штатів Америки та їхніх союзників у космосі.

Виконувач обов’язків заступника міністра оборони Джеймс Андерсон заявив у Палаті представників, що Росія та Китай розвивають свої орбітальні технології та протикосмічну зброю, здатну завдати удару по практично кожному виді американського космічного обладнання (більшість з нього розробляли, коли в космосі було набагато менше загроз).

У своєму звіті для підкомітету з питань стратегічних озброєнь Андерсон заявив, що Сполучені Штати відповідають на загрози шляхом «трансформації своїх космічних проєктів, збору знань про бойові дії в космосі та близької роботи із своїми союзниками».

Генерал Космічних сил Джей Реймонт заявив законодавцям, що Сполучені Штати «не можуть далі сприймати нашу космічну першість як даність».

За словами Андерсона, в оборонному бюджеті 2021 року на космічні програми мають виділити 18 мільярдів доларів. Зокрема, 111 мільйонів доларів мають надати на підтримку діяльності новостворених Космічних сил США.

коментарі читачів: