Влада Грузії вирішила призупинити на час дії карантину, запровадженого задля запобігання поширенню коронавірусу, роботу спеціалізованих магазинів із продажу алкоголю. Водночас вино, горілку та інші алкогольні напої, як і раніше, можна придбати в продуктових магазинах і в супермаркетах.

«На час надзвичайного стану забороняється функціонування підприємств з реалізації вина, інших алкогольних напоїв виноградного походження, а також спиртних напоїв та пива», – йдеться в постанові уряду Грузії.

У рамках посилення режиму надзвичайного стану в країні призупинена робота і інших об’єктів, наприклад, пунктів обміну валюти.

У Грузії діє загальнонаціональний карантин і запроваджена комендантська година – з 21:00 до 06:00.

Нині у Грузії повністю припинена робота громадського транспорту, зокрема метро. Вводиться жорсткий регламент роботи таксі: не більше ніж два пасажири на задньому сидінні. Встановлено контроль на в’їздах і виїздах в Тбілісі, Кутаїсі, Батумі, Поті, Зугдіді, Руставі, Телаві і Ахалціхе.

На сьогодні кількість підтверджених випадків COVID-19 у Грузії складає 108, одужали 20 пацієнтів, летальних випадків немає. На карантині перебувають понад 5 тисяч громадян, під наглядом лікарів у стаціонарах – 263.

коментарі читачів: